Min oplevelse med dans

Hej alle sammen. Jeg vil rigtig gerne fortælle jer om mine oplevelser med dans. Jeg har danset hele mit liv, og der er bare ikke noget sjovere. Det er sjovt og lærerigt, og så er det enormt livsbekræftende at gå til dans. Man møder nye mennesker, man får mange gode venskaber, og man får rørt kroppen hele tiden.

Jeg startede til dans, da jeg var helt lille – og jeg fik hurtigt smag for det. Til at starte med dansede jeg børnedans, hvor man lærte alle de klassiske børnedanse. Stille og rolig begyndte jeg at udvide med at gå til hip hop dans, disco dans, moderne dans og pardans. Jeg kunne simpelthen ikke få nok. Jeg begyndte herefter at danse jitterbug og rock’n’roll dans, hvor jeg fuldstændig blev betaget af hele stemningen, musikken og hastigheden i dansene. De går stærkt, og rytmerne er nærmest hypnotiserende. Man kan da kun blive glad. Dans for mig handler om at være til i nuet, leg og smil. Det betyder alverdens, at man har nogle søde dansekolleger, som man kan dele oplevelserne med.

Jeg begyndte så småt at være med til forskellige turneringer, der blev afholdt – først i Danmark og så herefter rundt i Europa. Det var vildt. Man mødte jo rigtig mange mennesker, så man lærte at begå sig i sociale netværk, hvilket virkelig er en fordel med dansen. Man bliver bedre til at danne relationer.

Jeg havde efterhånden gået på forskellige danseskoler København og mange andre steder, så jeg begyndte at kende flere og flere mennesker.

Jeg startede en dag med at undervise andre i dansestilarter. Og det gør jeg stadig. Det er virkelig en fornøjelse at hjælpe andre dansere med at udvikle sig. Her tror jeg meget på, at det gælder om at møde alle med et smil på læben, så man virkelig underviser gennem smil. Det er danseglæden, der er omdrejningspunktet.

Jeg er ligeledes meget betaget af mange af de programmer, man kan se i fjernsynet. Ikke mindst Vild med Dans synes jeg er rigtig godt, da det virkelig viser, hvordan dans kan være med til at udvikle personer og skabe positiv personlig udvikling. Det bliver jeg meget inspireret af, og jeg mener, at vi alle kan lære noget at lære at danse, da det kan give en masse kompetencer, som man også kan bruge i andre dele af ens liv – herunder erhvervslivet, skole og så videre.

Og så er dans jo pragtfuldt for ens krop, fordi man bliver smidig i mange af kroppens små muskler og dele. Det kan forebygge mange sygdomme, og man kan absolut styrke ens sind gennem dansen. Min anbefaling er derfor til alle at starte med at gå til dans. Find din favorit dansestil og så på med danseskoene.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *